profirboss
1640 poze   5320 vizite

Victoria

Victoria – soi de struguri de masă cu un termen de coacere timpurie.
Strugurii sunt conici sau cilindroconici, mari, cu o greutate medie de 480-500 g. Boabele sunt mari şi foarte mari (6,5-8 g), ovoidale, cu pieliţa de culoare galbenă - chihlimbarie. Pulpa este semicrocantă cu gust franc, plăcut şi echilibrat.
Victoria are o dezmugurire târzie, de aceea rareori este afectat de brumele şi îngheţurile târzii de primăvară. Prezintă o vigoare mijlocie spre mare, o fertilitate şi productivitate bună.
Are o rezistenţă mijlocie la ger, suportând temperaturi de -18 ... -20oC şi o rezistenţă bună la secetă, mană, făinare şi putregaiul cenuşiu al strugurilor. În anumiţi ani, cu condiţii nefavorabile în timpul înfloritului este predispus la meiere şi mărgeluire.
Dă rezultate bune pe terenurile bine însorite, cu soluri fertile. Se pretează la conducerea în forme semiînalte şi înalte. Încărcătura de rodire recomandată este de 14-16 ochi/m2 repartizaţi pe coarde de rod. Reacţionează la fertilizare prin sporuri mari de producţie.
Necesită lucrări şi operaţii în verde, în special normarea inflorescenţelor la 10-14 inflorescenţe pe butuc şi scurtarea inflorescenţelor.
Este un soi de epocile II - III, care-şi maturează strugurii între 1 şi 30 august, în funcţie de zona de cultură.Dă producţii mari, de peste 4-4,5 kg/butuc, respectiv 16-18 to/ha. Strugurii au o durată mare de păstrare pe butuc (de peste 30 zile) şi o bună rezistenţă la transport şi păstrare.
Este un soi foarte apreciat în special pentru mărimea boabelor, întrecând în acest sens toate soiurile cu maturare timpurie şi mijlocie, uneori şi pe cele cu maturare târzie.
Se cultivă cu bune rezultate în podgoria Drăgăşani, dar şi în podgoriile de pe Terasele Dunării şi din Dobrogea (Zimnicea, Greaca, Ostrov, etc.). Soiul este recomandat în toate podgoriile şi centrele viticole specializate în producţia strugurilor pentru masă, unde poate înlocui soiurile Regina viilor şi Cardinal.
Victoria; Butas in anul I
Victoria
Victoria,anul I; Butas Victoria in anul I
Victoria,anul I
Victoria ,anul  I
Victoria ,anul I
Victoria , anul  I
Victoria , anul I
DSC01697
DSC01697
Victoria,anul III; E primul an in care produce.
Are ciorchinele f.f.mare
Victoria,anul III
DSC01649
DSC01649
DSC01650
DSC01650
DSC01651
DSC01651
DSC01652
DSC01652
DSC01653
DSC01653
DSC01654
DSC01654


Comentarii album • 9
christian 22 mai 2012  
si eu sunt din Severin,unde aveti pozele facute,la Dunare sau mai catre deal? frumosi butasii de vie! sper sa nu mai avem gerul din iarna asta!
Raportează
profirboss 24 mai 2012  
pozele sunt facute la casa de la tara (Patulele),mai spre campie
Raportează
profirboss 16 mai 2012  
Ptr.Victoria a fost un an foarte geros,mie mi a inghetat cam la 0.5 m de pamant.Sunt multumit ca a rezistat ,si ca nu l am pierdut definitiv
Raportează
profirboss 30 august 2011  
este primul an de rod.sunt foarte incantat de acest soi.
Raportează
DavidOctavian 28 august 2011  
arata superb.Sper sa arate la fel si la mine peste inca 2 ani.Acesta este primul an si am avut ceva emotii cand am vazut ca nu au crescut mai mult de 25-30 cm,dar inteleg din pozele tale ca asa e normal :)
Raportează
maryanne 20 iunie 2011  
asa este, are ciorchinele f mare. Face struguri uriasi si boabe la fel.
Raportează
profirboss 20 iunie 2011  
multumesc maryanne,tu chiar ai experienta si ai putea sa confirmi sau sa infirmi daca sunt soiurile adevarate.Sincer,eu le-am plantat si le stiu denumirea dupa eticheta de ambalare dar am unele dubii in privinta soiurilor plantate.Multumesc inca o data si chiar iti cer ajutorul
Raportează
maryanne 20 iunie 2011  
cu mare placere, de fiecare data
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.