profirboss
1640 poze   5320 vizite

Italia

Italia (Bican x Muscat de Hamburg)
Soi de struguri de masă creat în Italia de către profesorul A. Pirovano în anul 1911 în rezultatul încrucişării soiurilor Bican şi Muscat de Hamburg.
Este unul din cele mai bune soiuri de struguri de masă din lume. Strugurul este mare, de forma conico-piramidală, cu una sau două aripi; masa medie a bobului atinge 10-12 g; pieliţa destul de groasă şi densă de o frumoasă culoare galbenă aurie cu un strat de pruină. Pulpa este crocantă şi suculentă, cu o aromă bine pronunţată de muscat cu 1-2 seminţe.
Este un soi de masă cu o perioadă de coacere tîrzie. De la deschiderea mugurilor şi pînă la coacerea deplină a strugurilor trec 155-160 zile; suma temperaturilor active: 3200-3250º C.
Butucul are creştere viguroasă; necesită reglarea minuţioasă a încărcăturii. Fertilitatea lăstarilor este înaltă.
Soiul nu este rezistent la ger (pînă la -18º C); este admis pentru cultivare în zonele bine asigurate cu căldură; este un soi tipic de masă cu struguri şi bobiţe foarte frumoase şi mari.
Rezistă excelent la transportarea pe distanţe mari, îsi menţine prospeţimea la păstrarea în frigider şi este înalt preţuit de către consumatori.
Caracteristica succintă a clonelor
Clona, originea - Italia ISV6
Clona cu o productivitate sporită, struguri mari, piramidali, semidenşi, de aceea mai puţin sensibili la putregaiul cenuşiu (Bitritis).
Italia,anul  I
Italia,anul I
Italia,anul I
Italia,anul I
Italia,anul I
Italia,anul I
Italia,anul  III
Italia,anul III
Italia,anul  III
Italia,anul III
DSC00285
DSC00285
DSC00283
DSC00283
DSC00284
DSC00284
10 iulie
10 iulie


Comentarii album • 1
Nume:christian 13 iulie 2013  
Ce an este Italia?
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.