profirboss
1640 poze   5013 vizite

Regina

Soi foarte vechi, originar din Asia Mica, apartinand sortogrupului Razaki sau Rozaki. A patruns in Europa cu cca 300 de ani in urma, mai intai in Italia, apoi in Franta. In Franta a fost importat din regiunea Beyrouth de catre un negustor de matase (anul 1833); nu se cunoaste numele soiului, a fost denumit Dattier de Beyrouth de la forma boabelor - forma de curmala. La noi a fost adus din Bulgaria, unde este considerat a fi soi autohton (Bolgar).
Soi foarte viguros, cu perioada de vegetatie 180-210 zile si cerinte ridicate fata de temperatura (peste 3800 C temperatura globala).
Fertilitatea mijlocie (60-65% din lastari sunt fertili) si productivitatea mare.Formele recomandate la taiere fiind capul inaltat dr Guyot sau cortina dubla genoveza.
Mugurii fertili sunt situati spre mijlocul coardei intre ochii 7-15, insa fertilitatea maxima se evidentiaza intre ochii 10-15.
Emite foarte putin lastari pe lemnul batran, de accea butucii se refac greu in urma accidentelor climatice.Dezmugureste tarziu, in a doua parte a lunii aprilie. Infloritul se declanseaza devreme, la sfarsitul lunii mai si se prelungeste mult pe durata a 8-10 zile.
In timpul infrloritului necesita multa caldura (temperaturi de 18-20 C), pentru a se asigura o buna legare a florilor.
Parga strugurilor incepe in prima decada a lunii august, iar maturarea decurge lent pana la finele lunii septembrie-inceputul lunii octombrie.
Rezistente biologice : slaba la ger (-16C, -18C), la mana, la oidium, antracnoza, cancerul bacterian; buna la seceta si putregaiul cenusiu al strugurilor.
Maturarea strugurilor in epoca V-VI, la 4 saptamani dupa Chasselas, iar in sudul tarii, maturarea strugurilor are loc mult mai devreme : 1 - 15 septembrie.
Strugurii sunt foarte aspectuosi,greutatea strugurelui 600-700g atingand si chiar 1kg,cu boabe mari , cu durata lunga de conservabilitate pe butuc (30 - 40 zile), rezistenta foarte buna la transportsi pastrare peste iarna.
Acumuleaza cantitati mijlocii de zaharuri 163 - 165 g/l, iar aciditatea ramane echilibrata, 4.5 - 5.5 g/l H2SO4.
Productiile de struguri sunt mari, de pana la 20 - 24 t/ha, din care productie marfa 75 - 83%.



Albumul selectat nu contine nici o poza.








Comentarii album • 0
Nume:



Acest album nu are incă nici un comentariu.
Către: profirboss

Mesaj:
Mesajul a fost trimis.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.