profirboss
1640 poze   5320 vizite

Augusta

Strugurii sunt uniaxiali, conici sau cilindroconici, lacşi, mijlocii spre mari (325 g în medie). Boabele sunt mari (4,4 g), ovoidale, cu pieliţa verde gălbuie şi pulpa uşor crocantă. Gustul este franc (nearomat), dar plăcut.

Dezmugureşte târziu, în a doua jumătate a lunii aprilie şi îşi maturează strugurii începând cu mijlocul lunii august. Are o vigoare mijlocie, o fertilitate bună şi o productivitate ridicată

La ger rezistă până la -20oC. Are o rezistenţă mijlocie la mană, făinare şi putregaiul cenuşiu al strugurilor. Este mediu tolerant la secetă. Se comportă bine pe terenuri cu expoziţie sudică cu terenuri fertile.

Se conduce în forme semiînalte şi înalte, iar tipul de tăiere recomandat este Guyot cu cap înălţat. Încărcătura de rodire recomandată este de 18-22 ochi/m2, repartizată pe coarde.

Îşi maturează strugurii începând cu a doua decadă a lunii august, dar strugurii se coc eşalonat, necesitând recoltarea în două - trei etape. Dă producţii mari şi constante, producţia medie fiind de 15-16 t/ha.Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 2
profirboss 7 ianuarie 2012  
Mary ,imi pare f. rau sa ti spun ca si mie mi s a intamplat mai rau .Cu seceta din anulCu seceta din anul asta mi s a uscat.Da de la semluca l am luat
Raportează
maryanne 5 ianuarie 2012  
de unde ai cumparat soiul si cum s-a dezvoltat ? vreau sa cumpar si eu si am inteles de la unii, ca de la sem-luca nu prea s-au dezvoltat bine.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.