profirboss
1640 poze   5320 vizite

Arkadia

Arkadia – soi alb de masă.
(Moldova x Cardinal) 
Soi foarte roditor cu un termen foarte timpuriu de coacere (115-125zile). Strugurii pot fi mari sau foarte mari: 500-700 g, au forma cilindro-conică cu două aripi, sunt denşi, uneori lacşi (dispersaţi). Bobiţele (28x23 mm) pot fi măşcate sau foarte măşcate (7-12g) au forma originală ovoidală (asemenea unui ou), culoare albă. Gustul este cu aromă de muscat, plăcut; pulpa crocantă. Relativ rezistent la mană, putregai. Suportă geruri de pînă la -22 ºC. Transportabilitatea este sporită. În baza indicilor calitativi soiul Arcadia se încadrează printre cele mai valoroase 10 soiuri de strugui pentru masă.

Lăstarii se maturizează suficient. Din ei, 55-75% fructifică. Numărul de struguri pe lăstar constituie 0,9-1,5. Soiul este foarte roditor. Relativ rezistent la mană, putregai. Conţinutul de zahăr este de 15-16%, iar al acidităţii de 5-6 g/l.
Încărcătura butucului matur este de 35-45 ochi, în condiţiile tăierii coardelor de rod, la o lungime de 8-12 ochi. În partea inferioară a lăstarilor gradul de fructificare e înalt, de aceea butucii de Arcadia pot fi formaţi în tip de cordon cu tăierea scurtă a corzilor la 2-4 ochi.
Soiul este predispus la supraîncărcare , ceea ce impune normarea inflorescenţelor pe butuc şi înlăturarea obligatorie a lăstarilor slab dezvoltaţi, deoarece aceştia se maturizează insuficient şi strugurii pe ei sunt mai mici. În condiţiile răritului lăstarilor, iluminării suficiente a aparatului foliar, a uneu bune îngrijiri, strugurii soiului Arcadia ating 2 kg, iar boabele 12-14 g. Transportabilitatea este sporită.
Arkadia
Arkadia


Comentarii album • 2
Nume:milly 17 ianuarie 2015  
Aveţi pe rod acest soi?
Vreau să-l achiziţionez în primăvara asta!
Unii spun că e bun,alţii că nu ar avea aromă!!!...
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.